Δ.T. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΙΣΡΑΗΛ

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο Ισραήλ, η τριμερής συνάντηση των κυβερνήσεων της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, με συμμετοχή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ σηματοδοτεί την όλο και πιο άμεση και ορμητική διείσδυση των ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο να αποκτήσουν σταθερή παρέμβαση που θα τους εξασφαλίσει σαφή πλεονεκτήματα απέναντι σε αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με πρώτη τη Ρωσία.

Οι τρεις κυβερνήσεις υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών τους, για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορούν να εκλάβουν  τις δηλώσεις αυτές οι λαοί της περιοχής, όταν μιλούν για ασφάλεια και σταθερότητα η κυβέρνηση του Ισραήλ, που δεκαετίες τώρα αιματοκυλά την Παλαιστίνη και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, που η κυβέρνησή του και το ΝΑΤΟ έχουν ανάψει τη φλόγα του πολέμου σε αναρίθμητες χώρες και περιοχές, μόνο τα τελευταία χρόνια.

Η συζήτηση για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή, την εκμετάλλευσή τους, τον αγωγό Eastmed, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπούν οι κυβερνήσεις των χωρών που εμπλέκονται. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ενισχύσει η Ελλάδα το ρόλο της ως διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας και της περιοχής δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ίσα ίσα επειδή πίσω από αυτές κρύβονται έντονες αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, συνυπάρχουν με τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας, οι κίνδυνοι για τους λαούς αυξάνονται.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί οδήγησαν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτοί στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη.

Ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής επιβάλλεται να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα και να δυναμώσουν την πάλη τους κατά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και ενώσεων και αυτών που εκπροσωπούν.

Ρόδος, Μάρτης 2019

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018