Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη νέα βάρβαρη επίθεση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων άμαχων Παλαιστινίων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Μετά και την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια από άλλες χώρες της ΕΕ ενισχύεται ακόμα περισσότερο η Ισραηλινή επιθετικότητα. Καταγγέλουμε τη στάση των ΗΠΑ μετά και την τελευταία επίθεση, που απροκάλυπτα υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ (!) στην αυτοάμυνα, σαν να μην είναι το Ισραήλ που δεκαετίες τώρα έχει καταλάβει με τη βία τα εδάφη της Παλαιστίνης και φυλακίζει, εξορίζει, βασανίζει και διώχνει τους Παλαιστίνιους με το έτσι θέλω ακόμα και από τα ίδια τους τα σπίτια. Και βέβαια, ούτε κουβέντα για τους 28 νεκρούς Παλαιστίνιους!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο ίδιο μοτίβο, μέσω του ΥΠΕΞ, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, «απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας». Καταγγέλουμε τη  στάση αυτή, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, σε στρατιωτικό-οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής, από το Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και την υποστήριξή μας στον αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής, τη διάλυση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4 Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ρόδος, 13/05/21

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018