Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ USS ROSS ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Ρόδο βρίσκεται από την Παρασκευή 29 Μάρτη, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Ross», το οποίο μαζί με το «USS Porter», εξαπέλυσαν το Μάρτη του ‘17 επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας, με συνολικά 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό θα παραμείνει κάποιες  μέρες στο νησί και μάλιστα θα πραγματοποιήσει δράση καθαρισμού πάρκου της Ρόδου στα πλαίσια προγράμματος «εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς» του ναυτικού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυβερνήτη του πλοίου και της ναυτικής ακόλουθου της αμερικανικής πρεσβείας με αντιδήμαρχο του Δήμου Ρόδου στο Δημαρχείο, ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη δράση καθαρισμού και εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του πλοίου στο νησί μας.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού στη Ρόδο.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ισχυρίζονται ότι έχουν  «κοινωνική προσφορά» αυτοί που σκορπούν το θάνατο σε κάθε γωνιά της γης! Είναι τουλάχιστον ντροπή, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής να τους καλωσορίζει και να τους ευχαριστεί!

Όμως το δρόμο έστρωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, με πρώτο βιολί βέβαια την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, νυν ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεπλύνει όσο δεν πάει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Επιβεβαιώνεται έτσι ο ρόλος του «γεωπολιτικού μεντεσέ», όπως έχει αποκαλέσει τη χώρα μας ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ.

Κάνουν τα πάντα για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δε θα τους αφήσουμε! Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στη Ρόδο!!

Καλούμε τους εργαζόμενους, το ροδιακό λαό να συστρατευτεί με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουμε για:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

Ρόδος, 30/03/2019

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018