Νέο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Νέο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών υποστήριξης σπεύδει να παράσχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, πλέον των ήδη υφιστάμενων (π.χ. Σούδα, Αραξος, Ακτιο κ.ά.), με τη Λάρισα να φιλοξενεί αμερικανικά UAV, το Στεφανοβίκειο αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα και την Αλεξανδρούπολη να ετοιμάζεται εντατικά για την υποδοχή νέας αμερικανικής βάσης, όπως έδειξε και η προχτεσινή επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην πόλη.

«Εγινε μία ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα προαπαιτούμενα για τη Συμμαχία και μάλιστα με τις νέες δυνατότητες που δίνονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με ανάπτυξη συμμαχικών δυνάμεων, όπως στο Βόλο, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη και πολύ σύντομα στην Καλαμάτα με το κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών. Η Ελλάδα πλέον αποτελεί μία «όαση» σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων»…

Αυτά είπε χτες, εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, με το πέρας της διήμερης Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, αποτυπώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την ώρα μάλιστα που η λυκοσυμμαχία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

5-10-2018

από δημοσιεύματα σε σεφημερίδες

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018