Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν χτες στον Αμερικανό πρέσβη σωματεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν χτες στον Αμερικανό πρέσβη σωματεία και φορείς

της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εκπρόσωποι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή έστειλε ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χτες, πρωί και βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη. Απαίτησε «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», διαδηλώνοντας την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι, αλλά και στις επιχειρηματικές δράσεις που συνδέονται με τους σχεδιασμούς τους.

Το πρωί, δυνάμεις της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, που αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς των συναντήσεων του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, και του γενικού πρόξενου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκ. Φλέγκερ, με τις τοπικές αρχές της πόλης. Με αλλεπάλληλα συνθήματα «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον πρέσβη, που μπήκε στο δημαρχείο από την πίσω πόρτα και χάλασαν την πανηγυρική φιέστα. Κατήγγειλαν την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, τη στάση της κυβέρνησης, που διαθέτει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και τη σοβαρή ευθύνη που φέρουν οι τοπικοί παράγοντες της πόλης, που έστρωσαν κόκκινα χαλιά για να υποδεχτούν τους εκπροσώπους των ΗΠΑ!

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν νέα μαζική μαχητική κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της πόλης, με συμμετοχή του φιλειρηνικού κινήματος, φορέων και εργατικών σωματείων και από τους γύρω νομούς. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο δημαρχείο μίλησε η Σταματία Γκιδίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Εβρου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας! Αυτό βροντοφωνάζουμε σήμερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη οι Επιτροπές Ειρήνης και τα εργατικά σωματεία σε όλους αυτούς που άνοιξαν την αγκαλιά τους και έστρωσαν κόκκινα χαλιά στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, και τον Αμερικανό πρόξενο. Τους λέμε: Είστε ανεπιθύμητοι, κύριοι!».

4-10-2018

δημοσίευμα από εφημερίδα

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018