Το Ισραήλ δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης

Το Ισραήλ δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. (Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη)

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), με οργή και αποτροπιασμό καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης.

Από τις 30 Μάρτη του τρέχοντος έτους, που ξεκίνησαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι  έχουν σκοτωθεί  από ισραηλινά πυρά. Ανάμεσά τους και παιδιά.

Αυτό το μακελειό – κρίκος στην ιστορία αίματος του κράτους – δολοφόνου, γίνεται με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών – «προστατών», των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «συμβολή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο έγκλημα είναι ολοφάνερη. Είναι συμβολή, αφού βαθαίνει η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο, δίνεται έδαφος κι αέρας για στρατιωτικές ασκήσεις στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και προωθούνται σχέδια συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, άμυνας και ασφάλειας. Όλα αυτά για να ενισχυθεί η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» και να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων από τη δράση τους στη φλεγόμενη περιοχή της Νότιας – Ανατολικής Μεσογείου.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη – συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

  • Να σταματήσει τώρα το μακελειό. Να αποφυλακιστούν οι χιλιάδες κρατούμενοι από τα κάτεργα του Ισραήλ.
  • Η κυβέρνηση της Ελλάδας να υλοποιήσει άμεσα την ομόφωνη απόφαση – ψήφισμα της Βουλής του 2015 για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο σε όλους τους τομείς. Να σταματήσουν τώρα όλες οι ασκήσεις που δίνουν ελληνικό έδαφος και αέρα στο Ισραήλ.
  • Να γυρίσουν οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους.Να σταματήσουν οι εποικισμοί – οι κατεδαφίσεις σπιτιών, να γκρεμιστεί το τείχος – φυλακή – φράχτης που έχτισε το Ισραήλ

 3/10/201

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018