Ανεπιθύμητος στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ

Ανεπιθύμητος στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, αύριο, Τετάρτη 3 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., ενάντια στην προγραμματισμένη παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, διοργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία, φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  σημειώνουν ότι «ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων δεν έχει καμία θέση στην Αλεξανδρούπολη, ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Είναι ανεπιθύμητος», και συνεχίζουν,

«Μετά τα εχέγγυα του πρωθυπουργού στα «σαλόνια της ανάπτυξης» των ΗΠΑ, έρχεται τώρα η σειρά των ντόπιων «προύχοντων» να ξαναδώσουν διαπιστευτήρια καλού πλασιέ, για το πώς θα προχωρήσουν τα πολυδιαφημιζόμενα επενδυτικά σχέδια, δηλαδή ουσιαστικά για το πώς θα προχωρήσει ταχέως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, του αεροδρομίου, αλλά και το πώς προχωράνε οι δρόμοι της Ενέργειας.

Ολα αυτά τα επενδυτικά σχέδια και τις συμφωνίες ο λαός μας πρέπει να τα μεταφράσει ως «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε».

Η φιλολογία της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης που έρχεται» αλλά και οι αυταπάτες για την «υγιή» επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να παγιδεύσουν το λαό. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν από τις επενδύσεις και στον κλάδο της Ενέργειας θα είναι χωρίς δικαιώματα, με ωράρια εξαντλητικά κ.λπ. Μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλια.

(…) Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει θέση το αίτημα για φθηνή Ενέργεια για το λαό, αλλά τα όποια ανταποδοτικά οφέλη τα οποία υπερθεματίζουν οι μνηστήρες των δημοτικών και περιφερειακών θώκων, που είτε στηρίζουν έμμεσα είτε εμπλέκονται άμεσα στα διάφορα σχέδια, αφορούν τους μεγαλοβιομήχανους της περιοχής και όχι τα λαϊκά στρώματα. (…)

Κι όσο θα προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στη χώρα μας, ο λαός μας θα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η περιοχή ήδη μυρίζει μπαρούτι (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αιγαίο, Κύπρος).

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση. Χρειάζεται δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης με τον τουρκικό λαό, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το μέλλον μας δεν θα το καθορίσουν τα μονοπώλια.

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Εξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας».

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018