εκδήλωση με το Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει εκδήλωση με το Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ.

Ποιος είναι ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης;

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης σπούδασε κιθάρα με τους Νότη Μαυρουδή και Κώστα Κοτσιώλη, Μουσικολογία και Σύνθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αριστεία και α’ βραβεία. Από το 1987 δραστηριοποιείται ως συνθέτης, κιθαριστής και παραγωγός – ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Leo Brouwer, Νίκο Μαμαγκάκη, Γιάννη Σπανό, Χρήστο Λεοντή, Διονύση Σαββόπουλο, τους  μαέστρους Κάρολο Τρικολίδη, Δημήτρη Αγραφιώτη, Οδυσσέα Δημητριάδη, Λουκά Καρυτινό, τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη, Αντώνη Μποσκοΐτη, Γιάννη Καλαντζόπουλο, τη Μαρία Φαραντούρη, το Μάριο Φραγκούλη, τους στιχουργούς Δημήτρη Λέντζο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Λίνα Δημοπούλου καθώς και με τα συμφωνικά σύνολα London Philharmonia, Κ.Ο.Θ, Sinfonietta Beograd, Trio Tritonus, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης,  Μουσικά Σύνολα του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσ/νίκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (επιμ. Μαρίας Θωίδου), κ.α.

Έχουν δισκογραφήσει τραγούδια του οι Μαρία Δημητριάδη, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Έχει την τιμή να υπογράφει την επίσημη δισκογραφική συλλογή του Μίκη Θεοδωράκη, «Myrtia»(2016), που περιέχει έργα του για σόλο κιθάρα. Επίσης, διηύθυνε την τιμητική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη για τα 90 του χρόνια, παρουσία του συνθέτη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Το καλοκαίρι του 2016 επελέγη από την FM records να ηχογραφήσει ένα cd για την συλλογή «Greatest Greek Musicians».

Το καλοκαίρι του 2017, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε τη συλλογή του “Un árbol llamado Lorca”, με σολίστ την Καλλιόπη Βέττα στο τραγούδι και τον ίδιο στην κιθάρα. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησε τη σειρά ρεσιτάλ «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές».

Το Μάιο του 2018, συμμετείχε, διασκευάζοντας για σόλο κιθάρα και ερμηνεύοντας το “Chariots of fire”, στην αναγόρευση του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε επίτιμο διδάκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας, σε ζωντανή σύνδεση – ακρόαση από τον συνθέτη στο Παρίσι.

Τον Σεπτέμβρη του 2018, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσίασε για πρώτη φορά το κοντσέρτο του για κιθάρα «Πέντε Μινιατούρες για κιθάρα και έγχορδα», με τους “L’anima” και τον ίδιο ως σολίστ.

Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Ρόδος 7-10-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018