Χαιρετισμός της ΡΟΔΕΠΕΙ στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, στις 6 Μάη 2021

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Πρωτομαγιά του 2021 βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας   απέναντι σε βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πρόκειται για μέτρα που υπαγορεύονται όχι μόνο από το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Αποτελούν απαίτηση του διεθνούς κεφαλαίου με κύριο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του.

Για το σκοπό αυτό διεξάγεται και σε παγκόσμια κλίμακα αδυσώπητος αγώνας  ανάμεσα στους γιγαντιαίους βιομηχανικούς  ομίλους των μεγάλων  ιμπεριαλιστικών χωρών. Επιδιώκεται ο έλεγχος πρώτων υλών, ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους. Αναδιατάσσονται ζώνες επιρροής και αγορές. Αμφισβητούνται διεθνείς συνθήκες που ίσχυαν για δεκαετίες και αλλάζουν σύνορα, με τοπικούς πολέμους όπως στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Συρία, στην Αρμενία, στην Ουκρανία. Η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους καταστρέφει ολόκληρες χώρες, αιματοκυλάει λαούς, ξεριζώνει από τις πατρίδες τους εκατομμύρια ανθρώπων και τους μετατρέπει σε πρόσφυγες.

Στην περιοχή μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, το ΝΑΤΟ, ο πάνοπλος προστάτης των συμφερόντων των πολυεθνικών κολοσσών της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, στρέφεται ενάντια στη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και σε άλλες χώρες. Η αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών τάξεων οξύνεται και  απειλεί την ειρήνη στην περιοχή μας. Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποκλειστεί μετά την τεράστια δύναμη πυρός που έχει συσσωρευθεί και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η αστική τάξη της Ελλάδας  επιδιώκει να ωφεληθεί   από τις αντιπαραθέσεις αυτές και συμμετέχει στα ΝΑΤΟικά σχέδια με στρατ. Βάσεις και συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό την μετατρέπει σε στρατιωτικό στόχο σε περίπτωση σύγκρουσης.  Συνεχίζει τα παζάρια με την αστική τάξη της Τουρκίας κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα, με άμεσο τον κίνδυνο συμβιβασμών για συνεκμετάλλευση στην ανατ. Μεσόγειο και διχοτόμηση του Αιγαίου. Τέτοιες εξελίξεις αποτελούν απειλή για την ειρήνη, για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Αποτελούν επίσης τη μαγιά για νέες περιπλοκές στο μέλλον με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερων πολεμικών περιπετειών.

Η εργατική τάξη κάθε χώρας δεν έχει να αντιπαλέψει μόνο τη δική της  αστική τάξη αλλά και τις αστικές τάξεις των ιμπεριαλιστικών χωρών και την πολιτική τους.  Η εργατική τάξη της Ελλάδας δεν έχει τίποτε να χωρίσει με την εργατική τάξη της Τουρκίας και των άλλων χωρών. Ο αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο για την ειρήνη και την πρόοδο είναι κοινός , γιατί κοινός είναι και ο εχθρός.

  • ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ και ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018