Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις του λαού των ΗΠΑ ενάντια στην καταστολή

 

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΡΟΔΕΠΕΙ) εκφράζει την αμέριστη στήριξη κι αλληλεγγύη της στο λαό των ΗΠΑ που διαδηλώνει μαζικά εδώ και δύο εβδομάδες ενάντια στην καταστολή, στη βία και στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης. Εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας για τις εν ψυχρώ δολοφονίες διαδηλωτών, τις απειλές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ένταση της καταστολής  με αξιοποίηση του στρατού, αλλά και για την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, όπως εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις.

Γίνεται φανερό πως το  “αμερικάνικο όνειρο”, που στην ουσία αποτελεί όνειρο μόνο για τους οικονομικούς ομίλους, ενώ για το λαό είναι εφιάλτης, συντρίβεται στις μυλόπετρες του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά από τη μια την ειρήνη με το πιστόλι  στον κρόταφο των λαών, τη φτώχεια, τις ανισότητες, το ρατσισμό κι από την άλλη τους πολέμους, τις επεμβάσεις, την καταστολή. Η δολοφονία του George Floyd έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες θανάτους και δολοφονίες όχι μόνο από τη ρατσιστική βία, αλλά κι από την φτώχεια, την πείνα, τα εργατικά ατυχήματα, όλα αυτά στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την υποκριτική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Από τη μια δεν παύουν στιγμή να διαφημίζουν  το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν τον Τραμπ ως “διαβολικά καλό”, ακολουθώντας κατά γράμμα τα βήματά του στην ένταση της καταστολής χτυπώντας λαϊκές διαδηλώσεις (όπως συνέβη και με τις διαδηλώσεις στο άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα), κάνοντας ασκήσεις καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως στο ευρωατλαντικό στρατηγείο στη Νέα Σάντα στο Κιλκίς. Από την άλλη για όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ είτε τηρούν προκλητική σιγή ιχθύος, πριμοδοτώντας το ρατσισμό, τη βία και την καταστολή, είτε μοιράζουν κούφια, γενικόλογα λόγια συμπάθειας στον αμερικανικό λαό, όπως η περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ, που όμως η ίδια η πραγματικότητα κι ο στενός εναγκαλισμός με την κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ τα διαψεύδει πανηγυρικά.

Η ΡΟΔΕΠΕΙ ενώνει τη φωνή της με τους χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ. Οι κινητοποιήσεις αυτές, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, δείχνουν πως οι λαοί δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας λέξη. Αναδεικνύει πως οι λαοί είμαστε παντοδύναμοι και μέσα από την οργανωμένη πάλη μας μπορούμε να “ανασάνουμε”, να ξεμπερδέψουμε οριστικά από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, του ρατσισμού, της καταστολής, των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων. Έχουμε τη δύναμη να χτίσουμε ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις!

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018