Η συγκέντρωση της ΡΟΔΕΠΕΙ στις 30/01/20 ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη φωνή τους ένωσαν με τους χιλιάδες διαδηλωτές όλης της Ελλάδας, ενάντια στη κατάπτυστη συμφωνία για τις Βάσεις, οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση – πικετοφορία που οργάνωσε η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο κέντρο της πόλης,  ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή, η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία,

Στην τοποθέτησή του ο Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου, μέλος τηςγραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης, τόνισε:

«Μας κοροϊδεύουν με τους ισχυρισμούς τους Ν.Δ.,  ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, ότι  υπερασπίζονται δήθεν την σταθερότητα και την ειρήνη με την παρουσία των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας. Αντίθετα καθιστούν τη χώρα μας ορμητήριο των επιθετικών τους σχεδίων των ιμπεριαλιστών, πόλο έλξης των αντιποίνων από Ρωσία και Ιράν.  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, έχουν βαμμένα τα χέρια τους στο αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του ΙΡΑΚ, της Λιβύης και τόσων άλλων. Ευθύνονται για τη δικτατορία στην Ελλάδα, για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, βάζουν πλάτες στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. (…)

Ποια συμφέροντα υπερασπίζεται η αποστολή των  ακριβοπληρωμένων  αμυντικών μας συστημάτων στην Σαουδική Αραβία; Ποια συμφέροντα υπερασπίζεται  η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, στα Στενά του Ορμούζ και σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές, παίζοντας κορόνα – γράμματα τη ζωή των στρατιωτικών και των στρατιωτών. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν πολιτικές υποδομές στη Ρόδο, όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο διατίθενται για πολεμικά πλοία και αεροπλάνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; (…)

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμιά αξιοποίηση των υποδομών των ενόπλων δυνάμεων και μη της χώρας μας για ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

 

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, η Ντέπη Μιχαηλίδη.

Ρόδος, 31/1/2020

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018