ρεσιτάλ κιθάρας με το Μανόλη Ανδρουλιδάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ρεσιτάλ κιθάρας με έναν από τους εξέχοντες Έλληνες κιθαρίστες, τον  Μανόλη Ανδρουλιδάκη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης και του σωματείου των εργαζομένων στο MIRA MARE WONDERLAND, την προηγούμενη βδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου αποτέλεσε ένα σημαντικό  πολιτιστικό και όχι μόνο γεγονός στη Ρόδο.

Ειρήνη και πολιτισμός χέρι – χέρι για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση στην πρόκριση της  ανάγκης του άμεσου αγώνα για να αποτραπεί η μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση , ενάντια στις νέες βάσεις όπως αυτής της Καρπάθου που με μπόλικα χουβαρδαλίκια η κυβέρνηση μοιράζει στους φονιάδες των λαών.

Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ «Myrtia» (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, ο σολίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης μίλησε με το κοινό, διηγήθηκε  μικρές, άγνωστες ιστορίες της ελληνικής μουσικής και οδήγησε τους ακροατές με συνέχεια  από το ένα κομμάτι στο επόμενο. Με αφετηρία τον αρχαιοελληνικό Επιτάφιο του Σείκιλου,  πέρασε από τον Εφιάλτη της Περσεφόνης του Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη, στο Μαουντχάουζεν, στην κορύφωση με το εντυπωσιακό χασαποσέρβικο από την Γειτονιά των αγγέλων και το χορό του Ζορμπά, παιγμένο σαν από δυο μπουζούκια και από κει στη μουσική του κινηματογράφου με παγκόσμιες μουσικές Ελλήνων συνθετών (Β. Παπαθανασίου, Τ. Μαρούδα, Μ. Θεοδωράκη) και στη συνέχεια στα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη, στη μουσική του Πλέσσα από τα περίφημα μιούζικαλ του ‘60 και από κει στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου, ερμηνευμένα από μια πλήρη εξάχορδη ορχήστρα!

Ήταν μια μαγεία τόσο για τους ειδικούς όσο και για τους αδαής.

Ρόδος 22-10-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018