Να κλείσουν τώρα όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και Στρατηγεία

Να κλείσουν τώρα όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και Στρατηγεία

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Πίσω από το «πετυχημένο» ταξίδι του στις ΗΠΑ,  κρύβεται η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, η μετατροπή της σε μια απέραντη Ευρωατλαντική Βάση, η σύναψη και νέων στρατιωτικών – πολιτικών – οικονομικών συμφωνιών με κράτη δολοφόνους στην περιοχή, όπως ήδη συμβαίνει με το Ισραήλ.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι τα καβγαδάκια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, γύρω από το plan A και το plan B της κυβέρνησης αποσκοπούν στο να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν το λαό από το κύριο, που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους οποίους συμμετέχει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει εγκληματικές ευθύνες και αποδεικνύεται στην πράξη το καλύτερο πλυντήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, υλοποιώντας κατά γράμμα τον τίτλο που της αποδόθηκε από τις ΗΠΑ, ως «προτιμότερο εταίρο» για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή. Η περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» και ο «αναβαθμισμένος ρόλος» της χώρας μας, για τα οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση, μυρίζουν μπαρούτι και αίμα, βάσανα και θυσίες για το λαό στο βωμό των ταξικών επιδιώξεων του κεφαλαίου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος δικτύου Βάσεων – Στρατηγείων – Υποδομών, η δημιουργία νέων σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, αλλά και στην Κάρπαθο –που από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ χαρακτηρίστηκε ως εναλλακτικό Κανάβεραλ, γεγονός που αποδεικνύει την πιθανή χρήση της και για πυραυλικές επιθέσεις – συνιστούν σοβαρές κι επικίνδυνες εξελίξεις, που θα πρέπει να βρουν το λαό απέναντι.

Κανένα όφελος δεν προέκυψε τα προηγούμενα χρόνια ούτε μπορεί να προκύψει στο μέλλον  για τον ελληνικό λαό σε αυτή την πορεία. Ψεύδονται ασύστολα η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα όταν επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Οι βάσεις δεν στήθηκαν ποτέ για την άμυνα της Ελλάδας. Στοχεύουν τους αντιπάλους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ. Εμείς δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, έχουμε ένα κοινό αντίπαλο το κεφάλαιο τον ιμπεριαλισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους κατά των Ευρωατλαντικών στρατιωτικών Βάσεων, και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας.

Αθήνα, 15 Οκτώβρη 2018

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018