ανακοίνωση – πρόσκληση στην εκδήλωση με το Χρήστο Μαργανέλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Οι εξελίξεις στα βόρια σύνορα της χώρας μας, οι εξελίξεις στο Αιγαίο με την αναβάθμιση των διεκδικήσεων της Τουρκίας.

Η  πολιτική της ονομαζόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας η οποία  αποτελεί  αναβάθμιση της ανασφάλειας, αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της Ελλάδας, όπως και κάποιων διεθνών συμμάχων της, όπως είναι οι ΗΠΑ, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, το ξαναμοίρασα των αγορών, τα τεράστια συμφέροντα για την εξόρυξη και μεταφορά των ενεργειακών πόρων, τα οποία εξελίσσονται στην περιοχή μας.

Οι εξελίξεις για τη λύση του Κυπριακού στην κατεύθυνση ουσιαστικά δημιουργίας δύο κρατών.

Είναι πλευρές από το κουβάρι των ανταγωνισμών  στην περιοχή μας.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης θέλοντας να ρίξει φως στους επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής  σχεδιασμούς  σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα:

«Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, Αιγαίο , Μεσόγειο και η εμπλοκή της Ελλάδας».

Θα μιλήσει ο Χρήστος Μαργανέλης μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη από τους Βιργινία Πρέκα, Μπέτη Φουτούλη,  Γιώργο Πούλο, Λευτέρη Κουάντα, Κώστα Τσιγκρή και  Μανώλη Βογιατζή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 19:00 στο Κατάλυμα της Ισπανίας (όροφος) στην οδό Ιπποτών στην παλιά πόλη της Ρόδου.

              Η Γραμματεία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018