Για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) καταγγέλλει και καταδικάζει με  τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία με κόστος δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί, αποτελούν κρίκο στην μακρά αλυσίδα της αντιπαράθεσης και της κλιμάκωσης της επιθετικότητας των ΗΠΑ κι από κοντά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με το Ιραν, στην εύφλεκτη περιοχή της Μ. Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, όπου συγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, στο έδαφος της γενικευμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Πραγματοποιούνται επίσης λίγο μόλις καιρό από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από το Τ. Μπάιντεν, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο όσους προσπάθησαν να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες στο λαό, περί πιο φιλολαϊκής και προοδευτικής διαχείρισης.

Το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η λαϊκή πάλη απέναντι στις εξελίξεις αυτές, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές!

 

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

 

Η Γραμματεία της ΡΟΔΕΠΕΙ,

Ρόδος, 27/02/2021

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018