Για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Ελλάδα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ

 

Την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ευρωατλαντικών δυνάμεων στην περιοχή σηματοδότησε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, τις προηγούμενες μέρες στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε και από τις δυο πλευρές ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι πιο ισχυρές από ποτέ. Ανακοινώθηκε ο μόνιμος ελλιμενισμός του πολεμικού πλοίου (ελικοπτεροφόρου) USS Hershel «Woody Williams» στη Σούδα, αλλά και η ενίσχυση των υποδομών της με έναν νέο ενισχυμένο ναύσταθμο. Αυτές οι επιπλέον δαπάνες και υποδομές βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα ακόμα περισσότερο σε εν   δυνάμει στόχο.

Επιπλέον οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, σε συνέντευξη σε εφημερίδα, που έδωσε στα πλαίσια της επίσκεψης, για τις «διαφορές (που πρέπει) να επιλύονται μέσω μηχανισμών που είναι διαθέσιμοι για όλες τις χώρες» και ότι «όλοι οφείλουν να καταφεύγουν σε διεθνείς διαδικασίες για να θεμελιώσουν διεκδικήσεις τις οποίες θεωρούν ότι δικαίως έχουν», δίνουν το πράσινο φως στην Τουρκία να συνεχίσει να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

 

Ρόδος, 04/10/2020

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018