ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

REDYE2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε χθες τη λειτουργία 370 οργανώσεων της χώρας με την κατηγορία ότι σχετίζονται με την τρομοκρατία. Στις οργανώσεις αυτές περιλαμβάνεται και η Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι οργανώσεις αυτές «δεν κλείνουν αλλά αναστέλλεται η δραστηριότητά τους για τρεις μήνες» .

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης

καταγγέλλει στο λαό της Ρόδου το κλείσιμο της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη

καταδικάζει κατηγορηματικά την αντιδημοκρατική, αυταρχική αυτή ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης,

εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας,   προς όλους όσοι αγωνίζονται στη γειτονική χώρα για την ειρήνη, τη δημοκρατία ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη περιοχή.

Η κίνηση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης γίνεται για να σωπάσει κάθε αντίθετη φωνή, κάθε αντιιμπεριαλιστική δράση στη χώρα. Επιβεβαιώνει επίσης αυτό που έχει τονίσει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: οι αμφισβητήσεις  της εθνικής μας κυριαρχίας, των ελληνοτουρκικών συνόρων, οι πολεμοχαρείς διακηρύξεις και επεμβάσεις σε Ιράκ και Συρία από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης, δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση. Αποτελούν χειροπιαστές αποδείξεις ότι η διεκδίκηση   μεριδίου  των πετρελαίων της Εγγύς Ανατολής του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου με κάθε μέσο, αποτελεί άμεση επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Τουρκίας (πετρελαϊκών, εφοπλιστικών, κατασκευαστικών κ.τ.λ.).

Απαιτούμε  να ανακληθεί άμεσα από την τουρκική κυβέρνηση η αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και όλων των κοινωνικών οργανώσεων.

Καλούμε όλα τα Σωματεία των εργαζομένων, τις επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις και συλλόγους της Ρόδου να καταδικάσουν αποφασιστικά τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και να συμπαρασταθούν στον τουρκικό λαό.

Ρόδος 13-11-2016

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018