Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο

REDYE2ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο.
Οι πέντε νεκροί οι οποίοι ανασύρθηκαν χθες στην περιοχή της Δωδεκανήσου (Καστελόριζο και Φαρμακονήσι) , τρία παιδιά και δυο γυναίκες, έρχονται να προστεθούν στα χιλιάδες θύματα της προσφυγιάς των ανθρώπων που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον εξευτελισμό, την πείνα και το θάνατο που σπέρνουν οι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι του ΙΚ , και οι πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, για το ξαναμοίρασα των αγορών.
Από την άποψη αυτή η πολυδιαφημιζόμενη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) αποκαλύπτει με τις αποφάσεις της τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις της Ε.Ε. που δεν είναι άλλοι από την προσήλωσή της στη διαχείριση των προσφύγων σύμφωνα με τις ανάγκες των ευρωενωσιακών μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαίωσε τις ειλημμένες αποφάσεις της ΕΕ για υποδοχή τόσων μεταναστών και προσφύγων όσων χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι ως φτηνό εργατικό δυναμικό και καταστολή των υπολοίπων στα σύνορα, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην ΕΕ, με ανάληψη μεγαλύτερης δράσης από τη Frontex, στην οποία παραχωρούνται επιπλέον αρμοδιότητες. Στα «Συμπεράσματα» της Συνόδου, διακηρύσσεται ότι στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει συνεργασία με άλλες χώρες, κύρια με την Τουρκία, για την οποία καταγράφονται στο κείμενο και συγκεκριμένα «ανταλλάγματα».
Οι κίνδυνοι για την ακεραιότητα της χώρας είναι προφανείς, όταν η Ε.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση συναποφασίζουν τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, και στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Θα ενισχυθεί η επεκτατική πολιτική της αστικής τάξης της Τουρκίας. Θα μεγαλώσουν οι κίνδυνοι για την περιοχή μας.
Αυτός είναι ο ρόλος της Ε.Ε. Καμιά αυταπάτη. Επιβάλλεται γνώση και επαγρύπνηση και αγώνας για την ανατροπή της επιθετικής πολιτικής που διαμελίζει χώρες, μακελεύει τους λαούς, εντείνει την προσφυγιά και την εκμετάλευση.

Ρόδος 18-10-2015

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018