δελτίο τύπου για τη συναυλία με το Λάκη Χαλκιά

DSC_7363ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ

Η αναλλοίωτη στο χρόνο φωνή του Λάκη Χαλκιά, γέμισε το θέατρο της Μεσαιωνικής τάφρου με τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη του Μαρκόπουλου και του Τσιτσάνη, την περασμένη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, σε μια συναυλία, η οποία σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή της Ίριδας Μαυράκη, η οποία μεταξύ άλλων τραγούδησε και τη «Χιροσίμα», όπως επίσης του Γιάννη Γιακουμάκη και της Βιργινίας Πρέκα. Η συμμετοχή του πιανίστα Κώστα Μπιλήση και της ορχήστρας με τους ντόπιους καλλιτέχνες Αντώνη Κολιό, Γιώργο Κούτρα, Γιώργο Πούλο, Κώστα Τσέκο, Μιχάλη Χατζηπέτρο, συνόδευσε με αριστοτεχνικό τρόπο το καταξιωμένο τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά.
Ξεχωριστή νότα έδωσε ομάδα από την χορωδία του Δήμου του μαέστρου Καλαετζή Μιχάλη, η οποία συνόδευσε εξαίσια τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδοράκη.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη νέα ΝΑΤΟϊκή βάση και το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Μίρα Μάρε.
Ανοίγοντας τη βραδιά η Πόπη Αβδελή, μέλος της επιτροπής αγώνα κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Λουκά Κωτσαδάμ, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής αγώνα, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια νότιου Αιγαίου. Έκφρασε επίσης τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της επιτροπής αγώνα στους χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το ξαναμοίρασμα των αγορών, για τον έλεγχο των πετρελαίων, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Σάββας Καραγιάννης στη τοποθέτησή του επισήμανε την ευρύτητα της επιτροπής αγώνα, και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία νέων ανθρώπων. Αναπόλησε τους αγώνες που είχε αναπτύξει το λαϊκό κίνημα ενάντια στις βάσεις του θανάτου, για την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών, αγώνες οι οποίοι θα πρέπει να αναπτυχθούν και σήμερα ενάντια στη νέα ΝΑΤΟϊκή βάση, η δημιουργία της οποίας πρέπει να αποτραπεί. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο προσφυγικό και την ανάγκη οργανωμένης συντονισμένης κρατικής παρέμβασης για την άμεση περίθαλψη και την γρήγορη προώθηση στα κράτη όπου θέλουν να πάνε.
Στο χαιρετισμό του ο Τσουρούτης Μιχάλης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μίρα Μάρε, σημείωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα για τα άμεσα οικονομικά αιτήματα είναι συνυφασμένος με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη νέα ΝΑΤΟϊκή βάση, για την υπεράσπιση της ειρήνης. Τόνισε επίσης, ότι παρά τη διαφορετική αντίληψη των εργαζομένων για τη πολιτική που ακολουθείται σήμερα στον τουρισμό, αυτός δεν μπορεί να συνυπάρξει με επιθετικές πολεμικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν και στόχο αντιποίνων.
Η Επιτροπή Αγώνα μέσω της Πόπης Αβδελή ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της συναυλίας, το Ράδιο Λυχνάρι, το οποίο ήταν και χορηγός επικοινωνίας, την Μίνα Παπαστεργίου, το Μουσικό Σχολείο, το φαρμακευτικό σύλλογο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κο Κ. Σαρρή, τη δικηγόρο Κατσαρομήτσου Δήμητρα, το ανθοπωλείο Λενακάκη, το ξενοδοχείο Lydia, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συναυλίας, τις φίλες και τους φίλους που συμμετείχαν.

DSC_7329DSC_7317

 

 

 

 

DSC_7358DSC_7453

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018