Δήλωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τη δολοφονία του βρέφους κοντά στη Ναμπλούς στην Παλαιστίνη

palestine-nekro-vrefos-150x150Δήλωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τη δολοφονία του βρέφους κοντά στη Ναμπλούς στην Παλαιστίνη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει και καταγγέλλει έντονα τη βάρβαρη δολοφονία ενός παλαιστινιακού βρέφους και το βαρύ τραυματισμό τριών μελών της οικογένειάς του στο χωριό Ντούμα, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς. Αυτή η δολοφονική δράση των ισραηλινών εποίκων, να βάλουν φωτιά το σπίτι της οικογένειας, δείχνει για μια ακόμη φορά τη σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολιτικής του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος, το οποίο τροφοδοτεί τέτοιες φρικτές ενέργειες.

Οι καθημερινές παρενοχλήσεις, οι επιθέσεις, οι κατεδαφίσεις σπιτιών και τα μέτρα απαρτχάιντ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, η πολιορκία της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, η ιουδαιοποίηση της Ιερουσαλήμ, είναι μέρη του μεγαλύτερου έργου του ισραηλινού καθεστώτος και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή του παλαιστινιακού λαού. Η πρόσφατη βάρβαρη και απάνθρωπη δράση προκαλεί την οργή της ανθρωπότητας.

Τώρα είναι η στιγμή για να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο σκοπό της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. Ο ΟΗΕ πρέπει να αναγνωρίσει αυτό το ανεξάρτητο κράτος ως πλήρες μέλος.

Απαιτούμε τη λήξη της κατοχής και τη διάλυση των ισραηλινών εποικισμών μαζί με το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη. Θεωρούμε ότι η δήλωση της ισραηλινής κυβέρνησης είναι υποκριτική, όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική κατοχής.

Το ΠΣΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του βρέφους και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Updated: Αύγουστος 4, 2015 — 6:43 πμ
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018