δελτίο τύπου σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου με απόφαση του Δ.Σ πήρε μέρος στην συγκέντρωση για την συγκρότηση επιτροπής αγώνα και γραμματείας κατά της βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο η’ σε άλλο νησί του Αιγαίου.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Κατσουρακης είπε τα εξής.
Αγαπητοί συνάδελφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης να ενεργοποιήσει ξανά ένα Μέτωπο Αγώνα κατά των Ιμπεριαλιστικών σχεδίων που θέλουν να εγκαταστήσουν άλλη μια Νατοϊκή βάση στην περιοχή μας .
Γίνεται σαφές ότι η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στις ίδιες ράγες με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια πολιτική που στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς και το «πλασάρισμα» του ελληνικού καπιταλισμού σε καλύτερη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει ενεργό μέρος στην υλοποίηση των πλέον βάρβαρων ευρωατλαντικών στρατιωτικών-πολεμικών σχεδιασμών, βάζοντας τη χώρα και το λαό σε νέες εξαιρετικά επικίνδυνες περιπέτειες.
Παραχωρεί τα πάντα: Ένοπλες δυνάμεις, βάσεις και άλλες στρατιωτικές υποδομές, προσυπογράφει τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, εξωραΐζει προκλητικά τη στάση της, ντύνει με το μανδύα της «περηφάνιας» τις κινήσεις της που στοχεύουν το πλασάρισμα των ισχυρών της Ελλάδας στη μοιρασιά της λείας από το γιουρούσι κατά των λαών.
Με τη συνεχιζόμενη βαθύτερη εμπλοκή εντείνεται η επίθεση στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Τα σχέδια της νέας συμφωνίας-μνημονίου θα φορτώσουν νέα ασήκωτα βάρη πάνω σε αυτά της πενταετίας 2009-2014 στις πλάτες του λαού και των λαϊκών στρωμάτων.
Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου πήρε απόφαση να συμμετέχει στην συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και γραμματείας. Επίσης καλούμε και τα αλλά σωματεία εργαζομένων σε συστράτευση και κοινό αγώνα για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον και την ασφάλεια του λαού των νησιών μας και γενικότερα του ελληνικού λαού.
Ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, οφείλουν να δώσουν τη δική τους απάντηση: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»
Απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ανατολικό Αιγαίο.
• Απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων
• Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε
• Αποδέσμευση από τους πολεμοκάπηλους Ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.
• Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές μας δυνάμεις.

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Updated: Ιούλιος 20, 2015 — 8:18 μμ
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018