ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

logotipoVasiNatoΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα, μετά από πρόσκληση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης, συγκροτήσαμε Επιτροπή Αγώνα κατά της ΝΑΤΟικής βάσης την οποία η Κυβέρνηση και Αμερικάνοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου.
Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της δράσης των τζιχαντιστών του προβλήματος των μεταναστών και την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, προωθούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, στην πλούσια σε ενεργειακές πηγές, Μεσόγειο και εγγύς Ανατολή. Ο πραγματικός λόγος της παρουσίας των βάσεων του ΝΑΤΟ είναι ο έλεγχος της ενέργειας (φυσικό αέριο και πετρέλαιο)και των δρόμων μεταφοράς της.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης στο Αιγαίο είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. Δεν θα προστατεύσει τα νησιά και τη χώρα σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης. Αντίθετα αποτελεί πολεμικό στόχο και εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ισχυρών χωρών και των πολυεθνικών εταιριών τους, υποθηκεύει την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Καταστρέφει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή και ιδιαίτερα τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού.
Διακηρύσσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στη δημιουργία και παραμονή βάσεων του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
Καμία βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίου, ούτε στην Κάρπαθο, ούτε σε άλλο νησί.
Ρόδος Ιούνιος 2015

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Updated: Ιούλιος 14, 2015 — 6:50 μμ
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018