Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου προετοιμασία του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου στις 1 και 2 Ιούλη.

ergatiko-kentro-bsaΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-6-2017   με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η σύσκεψη για την προετοιμασία του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου στις 1 και 2 Ιούλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων Κω, η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συσπείρωσης Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Κω – Νισύρου, ο Αγροτικός Σύλλογος Κω και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ).

Προετοιμάζοντας το διήμερο θα πραγματοποιηθούν, συνεδριάσεις ΔΣ, εξορμήσεις, περιοδείες, συνέντευξη Τύπου. Θα εκδοθεί ειδικό υλικό και θα ετοιμαστούν ανάλογα πανό.

Την πρώτη μέρα παιδιά θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη και τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντιιμπεριαλιστικά τραγούδια και συγκέντρωση με ομιλία. Απόφαση των συμμετεχόντων είναι το διήμερο να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στην κοινή Συνέντευξη Τύπου.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου σημειώνει: «Η εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή κρύβει επικίνδυνες εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που συνεχίζουν να ματώνουν με αλλεπάλληλα βάρβαρα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή από τα αστικά κόμματα για την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι σύνθετες αυτές εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα σήμερα, όχι αύριο, τα συνδικάτα, σύλλογοι και φορείς να προβάλλουν τα αιτήματα που παλεύει το ταξικό κίνημα και στα οποία εκφράστηκε συμφωνία στη σύσκεψη:

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Όχι στους εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.
  • Να μην επιτρέψουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμιά μας να γίνουν ορμητήρια των φονιάδων των λαών.
  • Κοινή πάλη των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στον ιμπεριαλισμό.
  • Να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα νεκρών. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες».
Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018