Πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από τη ΡΟΔΕΠΕΙ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΡΟΔΕΠΕΙ),  για να δοθεί λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναρτήθηκε πανό στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Σήμερα το απόγευμα επίσης έχει προγραμματιστεί ποδηλατοδρομία Ειρήνης με αφετηρία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 6 το απόγευμα με διαδρομή από οδό Δημοκρατίας, Αγ.Φραγκίσκο, Βύρωνος, Κοδριγκτώνος, Χατζηαγγέλου, Κλ. Πέππερ, Τσιγάντε, Καναδά, Ακτή Σαχτούρη, Γαλλίας και τερματισμός στην Πλατεία Κύπρου. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και ομιλία στις 7 μ.μ.

Η ΡΟΔΕΠΕΙ καλεί το Ροδιακό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσει:

  • Τον τερματισμό της Ισραηλινής σφαγής και κατοχής
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και υποδομές και να μη δημιουργηθεί καμία νέα.
  • Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Ρόδος, 28/05/2021

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018