ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Αμερικάνικη Πρεσβεία

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στη Ρόδο από κλιμάκιο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Αμερικανό Ακόλουθο Άμυνας της πρεσβείας.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το νησί μας στις 27 του Νοέμβρη, όπου επιθεώρησαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Ακολούθησε επίσκεψη στην Κύπρο, Κρήτη (Σούδα) και θα καταλήξει στον Άραξο για την επιθεώρηση των «χώρων αποθήκευσης όπλων».

Με την περιοδεία αυτή γίνεται φανερό ακόμα περισσότερο το γεγονός που καταγγέλλει καιρό τώρα η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας –διαχρονικά- με αποκορύφωμα τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν καταστήσει τη χώρα μας μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, που παίζει κομβικό ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό της Ρόδου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, να επαγρυπνεί και να συμβάλλει στην πάλη του αντιιμπεριαλιστικού- φιλειρηνικού κινήματος για:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμιά σκέψη για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο.
  • Να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση στα σχέδια του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού, με τη χρήση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια) της περιοχής μας.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

29/11/2018

Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr

Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018