8η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης 15-17 Δεκέμβρη 2017

Cesme-event-on-refugees-panelΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες και εκδηλώσεις της 8ης Τριμερούς Συνάντησης των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων Ειρήνης της Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας, τις οποίες φιλοξένησε η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας από τις 15-17 Δεκέμβρη στην Σμύρνη. Στην συνάντηση, που διεξάγεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης ΠΣΕ)  πήραν μέρος από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας η Ζουχάλ Οκουγιάν και Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας Στέλιος Σοφόκλη και Φανής Χριστοδούλου, αντίστοιχα, ενώ την ΕΕΔΥΕ εκπροσώπησαν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος και οι Ρούλα Στεφανάκη και Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλη του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκπροσώπησε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ.

Στην συνάντηση των κινημάτων που πραγματοποιήθηκε στο “Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ” της Σμύρνης συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες από τον αγώνα των τριών κινημάτων και εγκρίθηκε Δελτίο Τύπου της συνάντησης.

Στο πλαίσιο τη Τριμερούς πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στην παραλιακή πόλη Τσεσμέ για το Προσφυγικό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα. Στην Εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Pir Sultan Abdal μίλησαν τα τρία κινήματα και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Ελληνο-τουρκικό συγκρότημα ΣΧΟΙΝΑΔΙΚΑ της Σμύρνης, με την Αντωνία Περσίδη.

Group-photo-Trilateral

 

 

 

 

 

 

Trilateral2

 

 

 

 

 

 

Cesme-event-on-Refugees

 

 

 

 

 

 

Nazim-Hikmet-Izmir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr
Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018