συνέντευξη τύπου από την γραμματεία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, στην κιθάρα  διοργανώνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στο πλαίσιο των δράσεών της ως φιλειρηνικό κίνημα.
%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-poster-20161Για την εκδήλωση αυτή, παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης και συγκεκριμένα τα μέλη της κ. Πάρις Παπαθεοδώρου και κα Φυλλιώ Κουντούρη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης για να παρακινούν τον κόσμο να συμμετάσχει στα θέματα ειρήνης και πολέμου τα οποία είναι πάρα πολύ κρίσιμα για την περιοχή μας. Η άποψη της Επιτροπής είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δυσμενή στην περιοχή μας και δεν μπορεί να επαναπαυόμαστε στις συμμαχίες του ΝΑΤΟ.

Είπε, ακόμη, ο κ. Παπαθεοδώρου: «Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ, δυστυχώς, δεν αποτελεί στήριγμα για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ούτε στήριγμα για την ειρήνη. Πιστεύουμε ότι η παρουσία των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν έχει σκοπό-φαίνεται και λίγο αστείο-να εμποδίσει τις προσφυγικές ροές από τη γείτονα χώρα, αλλά κυρίως να παρακολουθεί τις κινήσεις άλλων δυνάμεων που έχουν συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, Ρωσία ίσως και Κίνα, και επίσης να παρεμβαίνει γρήγορα, όπου χρειαστεί, στην ανατολική Μεσόγειο. Όποτε η Ελλάδα έφερε θέμα παραβίασης από την άλλη μεριά, παραβιάζεται από την Τουρκία τόσο ο εναέριος χώρος όσο και τα σύνορα. Αμφισβητείται η ελληνικότητα νησιών και επιζητείται η συμμετοχή στη διακυβέρνηση ουσιαστικά του Αιγαίου».
«Σ’ αυτά τα θέματα, το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι είναι ζητήματα διμερή, Τουρκίας και Ελλάδας, και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή μας . Πέρα απ’ αυτό, οι πόλεμοι που συνεχίζονται στη Μέση Ανατολή, είναι ουσιαστικά πόλεμοι για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και κυρίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από μεριάς πολλών δυνάμεων, μέσα στις οποίες συμμετέχουν οι άρχουσες τάξεις και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όλα αυτά, δείχνουν μία σύγκρουση συμφερόντων η οποία δεν έχει τίποτα να κάνει με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, και κινδυνεύουν να μας εμπλέξουν σε πολεμικές ιστορίες».

Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις εκδηλώσεις είναι και αυτή της Τετάρτης, στην οποία το κοινό θα ακούσει μουσική, αλλά και λίγα λόγια για την ειρήνη ενώ, όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου,  σχεδιάζουν και άλλα πράγματα για την ενημέρωση του κόσμου από ειδικούς.

Βιογραφικά των δύο καλλιτεχνών
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης γεννήθηκε στη Ρόδο, με καταγωγή από το Ρέθυμνο και τη Σύμη έμαθε τις πρώτες του νότες από τον λαϊκό μουσικό Δημήτρη Βακιρτζή και τον αρχιμουσικό Κώστα Αποστολάκη. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τους Νότη Μαυρουδή και Κώστα Κοτσιώλη, Σύνθεση με το Χρήστο Σαμαρά και Μουσικολογία και Σύνθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Δραστηριοποιείται από το 1987 ως συνθέτης, κιθαριστής και ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικές συνεργασίες, όπως με τους συνθέτες Νίκο Μαμαγκάκη (ως κιθαριστής), Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανό, Χρήστο Λεοντή, Μιχάλη Κουμπιό  (ως κιθαριστής και ενορχηστρωτής),  Διονύση Σαββόπουλο (διασκευή και έκδοση σε παρτιτούρες 3 δίσκων υπό την επιμέλεια του τραγουδοποιού), με τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη, Γιάννη Καλατζόπουλο, Αντώνη Μποσκοΐτη, τους στιχουργούς Λίνα Δημοπούλου, Δημήτρη Λέντζο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, συμφωνικά σύνολα, Μουσικά σύνολα Δήμου Αθηναίων, μουσικά σύνολα του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσ/νίκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ορχήστρα της ΕΡΤ3 (ως κιθαριστής και ενορχηστρωτής), κ.λ.π.

Έχουν τραγουδήσει τραγούδια του σε cd οι τραγουδιστές Μαρία Δημητριάδη, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζαχαρίας Καρούνης, και είχε στενή και μακρά συνεργασία με τους Μάριο Φραγκούλη, Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Ασλανίδου, Αφροδίτη Μάνου, Λάκη Χαλκιά κ.α. ενώ από φέτος φέρει την ευθύνη της ορχήστρας του Δημήτρη Μπάση και αυτής της Ρίτας Αντωνοπούλου.

Έχει την τιμή να συνυπογράφει την τελευταία επίσημη δισκογραφική δουλειά του Μίκη Θεοδωράκη, που περιέχει έργα του συνθέτη για σόλο κιθάρα, ενώ διηύθυνε την τιμητική συναυλία του συνθέτη για τα 90 του χρόνια, με τους Μαρία Φαραντούρη, Μίλτο Πασχαλίδη, Β.Λέκκα κλπ
Το καλοκαίρι επελέγη να ηχογραφήσει ένα cd για την συλλογή «greatest Greek musicians» της Fm records.
Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Την τελευταία εξαετία είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης.
Όντας πολιτικοποιημένος, ήταν υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ στη Β’Αθήνας, στις τελευταίες εκλογές.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού και σπουδές κλασικού τραγουδιού. Έχει δουλέψει σε μικρές μουσικές σκηνές στην αρχή της πορείας της και έχει συνεργαστεί με διάφορα γκρουπς παρουσιάζοντας προγράμματα βασισμένα στο ξένο ρεπερτόριο.
Έχει συνεργαστεί με το Μίμη Πλέσσα για 2 χρόνια και συμμετείχε σε αυτό το διάστημα σε όλες τις συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις του συνθέτη.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Σταμάτη Κραουνάκη, παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού και συμμετέχοντας στη μουσικοθεατρική του ομάδα Σπείρα Σπείρα, με το Θάνο Μικρούτσικο, στο Σταυρό του Νότου δίπλα στον ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα, με το Μανώλη Μητσιά, το Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Ο  Θάνος Μικρούτσικος τη σύστησε στο κοινό με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη διασκευασμένα από τον ίδιο μόνο για έγχορδα και πνευστά.

αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ»

29-10-2016

από τη συνέντευξη τύπου τα μέλη της γραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης  Φυλλιώ Κουντούρη και Παπαθεοδώρου Πάρις

από τη συνέντευξη τύπου τα μέλη της γραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης Φυλλιώ Κουντούρη και Παπαθεοδώρου Πάρις

Facebooktwittergoogle_plusredditmailΕπισκεφτείτε τη σελίδα της Ροδιακής επιτροπής Ειρήνης - rodepei.gr

Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης © 2018